Duniaku....

Duniaku....
Kaulah segalanya bagiku...

Monday, 16 December 2013

Hampir berakhirnya  tahun 2013....


Hari berganti hari .... bulan berganti bulan.... tanpa disedari tahun sudah hampir berganti tahun... banyak peristiwa2 dan kenangan yang dah berlaku dalam tempoh 4tahun yang lalu....  Aku tetap aku.... anak makin membesar... rumah makin besar... kereta pun besar... cuma poket aku aje ni belum membesar lg hehehe... masih mcm dulu... SYUKUR ALHAMDULLILLAH...atas nikmat yang Kau berikan pada ku dan suami demi anak-anak kami....

lagi 15 hari lg akan datangnya tahun baru (2014)... makin bz le aku.... mane tak... start tahun 2014 cuti mingguan negeri johor dah tukar... hari ahad ditukar kepada hari jumaat... company aku tak ikut... still macam biasa... cuti mingguan tetap hari ahad... ini bermakna setiap hari aku akan berulangalik pontian-jb... ooo lupa nak khabaq... sekarang ni aku dan keluarga dah tak dok pontian lg... dah beli umah kat johor... kat TAMAN SRI PULAI PERDANA 2...(akhir 2011 pindah sana)....aku dan anak anak masih mencari rezeki dan ilmu di bumi pontian... so saban hari kami akan berulangalik lebih kurang 52km(pegibalik) setiap hari... pukul 6.15 pagi dah keluar pukul 7.15mlm baru tiba rumah... ramai orang tanya... " tak penat ke"... jawapan aku... "hanya Allah saja yang tahu...kata orang alah bisa tegal biasa"...

k... nanti ada masa aku update rentetan hidup sepanjang 4 tahun yang lalu....kisah aku, suami dan anak-anak.....

Wednesday, 26 October 2011

lame... tak menulis...

Dah lame betul tak tgk blog ni... macam2 jadi... sibuk urus hal keluarga... kerje melambak... nanti kalau ada masa aku update blog ni ye...

birthday suamiku

video

Happy birthday my hubby... moga di panjangkan usia dan akan jadi suami dan ayah yang soleh..

Wednesday, 16 March 2011

Video Khas untuk anak2 mama....

video

aktiviti bulan mac...

Lama betul tak tulis blog ni... banyak keje nak di bereskan... last week(12/3) pegi bawak anak2 jalan kl... pegi kenduri kawin kawan lama masa kat itm dulu NORNIDA... happy betul dapat jumpe kekwn lama.. jun, kak ita , Ayu, hanip, min, rashid... faizah... alamak terlepas jumpa dia... dia dah balik awal... nak ke manjung katanye... happy betul anak2...dah lame tak jalan... sejak naik tahun baru ni... ohhh ye... aku ada beli sesuatu khas untuk anak2 ku.... saja aje beli nak record memori anak2... nanti ye cuti sekolah panjang kita jalan lg dgn maksu, maklang and mak iti.... ke pi langkawi lak...
  Semalam  mama dgn ayah pi urus "surprise" yang mama dan ayah janjikan tu... alhamdulillah sattle... tunggu masanye aje..Anak2 mama mesti suka punye kan..

Thursday, 24 February 2011

Saman....oh saman

Aduh... ingatkan tak de saman... check punye check ada lak 1 saman kereta kesayanganku ... opps lupa lak nak check hubby punye saman.... sure ada jugak... yele... bawak keta sometimes macam F1.. ari ni mesti sattlekan cepat2... tu le  orang2 ni semua time bawak keta lupa abang2 polis dok perhati.. dah terkena nak melenting lak... sibuk minta diskaun lak... termasuk le suami kesayangan ku tu... siap tanya kita lak sape yang kena saman tu... buat2 lupa lak dia.... kita record bersih punye... manepenah kena tahan polis... kita tahan polis adale...tanya jalan... kesimpulannye berhati2 di jalanraya... ingat sebelum kena...

Friday, 18 February 2011

Permata Hati ku....3 S....


Ini le buah hati pengarang jantung mama... walaupun aktif..masing2 ada kelebihan tersendiri.... SOFIA...manje betul ..pantang mama hilang.. sure mengalirkan air mata... walaupun manje.. pandai berdikari..SAFWAN..satu2nye anak bujang mama... sometimes lasak..sometimes cukup sopan...bakal menjadi pelindung kakak dan adiknye... SHAFIQAH... waoooh... active semacam... sometimes macam orang tua lak... dalam aktif2 dia...bila dgr suara ayahnya berdehemmm...jadi kecut jugak... tiga2 dah tunjuk minat suka pada pembaharuan... suka pada buku... suka explore benda baru... harap kekal hingga besor... Mama dan ayah sentiasa doa yangterbaik untuk kalian... dan mama & ayah.. janji this year kita.....oppsss rahsia lg... tunggguuu... mama dan ayah ada surprise untuk you'll....be a good girl/boy... Mama sayang kamu...